SALONPRODUKTER UDVIKLET AF FRISØRER TIL FRISØRER 

NATURLIGE OG CERTIFICERET ØKOLOGISKE INGREDIENSER

PRODUCERET I DANMARK

PRODUCERET I DANMARK

Din kurv

Din kurv er tom

Se alle produkter

Curly Girl method ZENZ

Brug ZENZ Organic Products til Curly Girl metoden

Med Curly Girl metoden kan selv let bølget hår blive til flotte, naturlige krøller. Metoden fokuserer på naturlige pleje, som er ZENZ’ varemærke. Læs mere om metoden her og hvilke produkter vi anbefaler til at skabe smukke og velplejede krøller.

INGEN SKRAP KEMI

Naturlige, bløde krøller opnås nemt med Curly Girl metoden, og ZENZ Organic Products er som skræddersyet der til. Vores koncept er baseret på naturlig pleje med rene, certificeret økologiske ingredienser. Vi styrer uden om silikone, der lægger sig som en hinde om hårstrået, så plejende ingredienser ikke kan trænge ind. Ligesom vi undgår udtørrende alkoholer og sulfater, som ikke kun fjerner det snavs, vi gerne vil af med, men som også tager de nærende, naturlige fedtstoffer med sig i købet - dem, der ellers holder hovedbunden sund. Ingen hårtyper har godt af udtørrende kemi – heller ikke fedtet hår, da det får hårbunden ud af balance.

For at styre igennem junglen af indholdsstoffer, har vi lavet denne mini-guide til indholdsstoffer:
  • Silikone: Undgå indholdsstoffer, der slutter på -icone eller -ixane. 
  • Sulfater: Undgå de mest brugte udtørrende sulfater: Sodium Lauryl Sulfat (SLS), Sodium Laureth Sulfat (SLES).
  • Alkohol: Brug kun fedtalkoholerne cetearyl-, lauryl-, cetyl-, myristyl- stearyl- og behenylalkohol.

Smukke og og velplejede krøller opnås ved at håret får ekstra næring, masser af fugt og krøllerne skånes for vask med shampoo eller hvis nødvendigt kun vaskes med en mild shampoo. Produkter med silikone, sulfater og alkohol fravælges i Curly Girl metoden.

DE VIGTIGSTE TRE TRIN VED CURLY GIRL METODEN

Første trin - Vask med balsam 
Andet trin - Fugt og blødgør krøllerne med balsam 
Tredje trin - Style og fremhæv krøllerne med de rette produkter

ZENZ' eksperter anbefaler at styrke håret med en detox-kur og protein hårkur til hår og hovedbund før Curly Girl metoden for at opnå det bedste resultat. 

DETOX OG PLEJENDE KUR TIL HÅR OG HOVEDBUND

Det er vigtigt at rense håret for at fjerne silikonerester, kalk og snavs, inden brug af plejeprodukter. Vores eksperter anbefaler Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87, som er en intensiv hårkur, der renser i dybden uden at udtørre, og samtidig tilfører fugt fra aloe vera. Der skal bruges tre kapsler af den, som opløses i et glas vand og hældes i håret. Den skal masseres godt ind og sidde i 2-3 minutter, hvorefter håret skylles grundigt og afsluttes med balsam.

Selvom balsam altid skal bruges efter en hårdetox, vil en dybdevirkende proteinkur gøre underværker i ethvert hår. Vores eksperter anbefaler Treatment Pure no. 03 med glutenfri hvedeprotein, der trænger helt ind til kernen af hårstrået og styrker og fugter håret indefra. Ved at bruge Oil Treatment får håret et ekstra fugtboost, og kuren kan sidde i håret natten over. En proteinkur kan bruges efter behov, dog vil de fleste have gavn af en ugentlig kur. Hvilke produkter der bedst fugter den enkeltes krøller uden at tynge, afhænger af tykkelsen på hårstråene, krøllernes struktur, om hovedbunden er i balance og meget andet. 

SHAMPOO ELLER EJ?

Nogle bruger mindre shampoo (low-poo), andre afholder sig helt fra shampoovask (no-poo), og andre igen undgår plejende sulfater i deres shampoo. Vores eksperter bruger ZENZ Organic Products, da de både er milde og med plejende sulfater fra kokos, der ikke udtørrer håret, men skånsomt renser, plejer og tilføjer fugt. En velegnet shampoo er Shampoo Deep Wood no. 07, som intensivt plejer og har en skøn varm duft af cedertræ og patchouli. Shampoo Rhassoul no. 16 er også anbefalelsesværdig, da den renser håret meget skånsomt, imens det mineralholdige rasuller fra Marokko beroliger og plejer. Yderligere er Shampoo Rhassoul no. 16  med balsameffekt velegnet til Curly Girl metodens trin 1.

ZENZ Treatment. Pure 03

HÅRVASK MED VAND OG BALSAM

Hårvask kun med balsam kaldes CO-wash - conditioner only wash. CO-wash kan være en god måde at sikre, at håret bliver renset for stylingprodukter og samtidig får tilført fugt mellem shampoovaskene. Det forudsætter dog, at stylingprodukterne ikke indeholder silikone, hvilket ZENZ Organics styling-produkter er helt fri for.

Ofte anbefales det kun at bruge balsam i hårets længder og ikke hovedbunden. Men en silikonefri balsam kan bruges fra rod til spids. Hovedbunden kan således få genskabt sin sunde og naturlige balance med balsammens plejende ingredienser.

Det er også vigtigt altid at afslutte enhver shampoovask med balsam, da det yderste lag af håret (skællaget) åbner sig, når det bliver vådt, og lader vand og shampoo trænge ind, så det renses for snavs, kalk og produktrester. Balsammen vil herefter lukke skællaget igen, og de nærende ingredienser indkapsles i håret, hvilket gør det stærkt og blødt. Vores conditioners er alle drøje i brug, så du behøver kun en lille mængde balsam, som fordeles i håret. Herefter skylles den ud med vand – med mindre den bruges som leave-in conditioner.

BALSAM TIL CURLY GIRL METODENS TRIN 2 

ZENZ’ eksperter anbefaler Conditioner Deep Wood no. 08, hvis håret er meget fugttrængende eller kemisk farvet. Har det til gengæld tendens til at fedte, er den mere lette Condtioner Sweet Sense no. 05 ideel, da den både løfter og skaber volumen i selv fint hår. Har håret brug for ekstra fugt og pleje anbefales Treatment Pure no. 03 som nærerende hårkur. Den beriger håret og krøllerne med proteiner, vitaminer og mineraler og efterlader det styrket og silkeblødt.

ZENZ Treatment. Pure 03

Klem efterfølgende vandet ud af håret med et håndklæde, men undgå at frottere det for hårdt, så håret ikke tager skade. Til Curly Girl metoden anbefales et microfiberhåndklæde eller en t-shirt af bomuld, men du kan også bruge et frottéhåndklæde i ren bomuld. 

 
SKÅNSOM STYLING

Ved Curly Girl metoden er den naturlige pleje i fokus. Det er derfor også vigtigt, at du ikke føntørrer håret for ofte og kun gør det ved lav varme. Det sikrer, at håret ikke udtørres af den varme luft. Det anbefales at bruge en diffuser, der fordeler varmen og er mere skånsom mod håret.

For at undgå føntørring, kan håret vaskes om aftenen, så det kan lufttørre i løbet af natten. For mere definerede og formede krøller kan det våde hår samles oppe på hovedet i et håndklæde eller en t-shirt, så de ikke trækkes ud af tyngdekraften. Et andet trick er at sætte de fugtige krøller op med klemmer, da det skaber god luftpassage, så håret tørres hurtigt og hovedbunden kan ånde imens. 

Eksperterne hos ZENZ anbefaler altid et varmebeskyttende produkt efter vask og inden føntørring. Brug for eksempel vores Styling Gel Sweet Orange no. 12 eller Hair Styling Mousse Pure no. 90, der tilfører fugt og er velegnede til Curly Girl metodens trin 3. Kram produkterne ind i håret, vend hovedet nedad og føntør fra spidserne og op.

GEL CAST GIVER FLOT KRØLLESTRUKTUR

Ved lufttørring skaber gel cast/kramme-cast en flot krøllestruktur. Her krammes et gavmildt lag Styling Gel Sweet Orange no. 12 i det fugtige hår, så det får en tung ”skal” af gel omkring hårstråene, inden det lufttørres. Når håret er tørt, kan gelen krammes ud med hænderne. Der kan eventuelt bruges et håndklæde og lidt Oil Treatment Deep Wood no. 99 til at frigøre gelskallen fra håret.

Når håret er tørt, så brug gerne ekstra styling gel til at samle og definere krøllerne. Undgå varme stylingredskaber, da de udtørrer håret ligesom føntørreren. Afslut med at kramme naturlig olie i spidserne. Vores Oil Treatments er lavet af 100% naturlige ingredienser og er helt uden mineralske olier.

Vores eksperter anbefaler en leave-in conditioner, hvis håret trænger til fugt i løbet af dagen. Fordel balsammen i håndfladerne og kram den i håret nedefra og op. Gør det til en vane altid at have en balsam i håndtasken – for eksempel Conditioner Cactus no. 18, som fås i taskestørrelse. Der kan også blandes 1 del conditioner med 4 dele vand i en sprayflaske for at få leave-in conditioner som spray.

ANBEFALEDE PRODUKTER

Se alle de godkendte produkter til Curly Girl metoden her.

Curly Girl-method

Previous post
Next post