SALONPRODUKTER UDVIKLET AF FRISØRER TIL FRISØRER 

NATURLIGE OG CERTIFICERET ØKOLOGISKE INGREDIENSER

PRODUCERET I DANMARK

PRODUCERET I DANMARK

Din kurv

Din kurv er tom

Se alle produkter

OCEAN WASTE PLASTIC

Læs mere om OWP+ længere nede på siden

Vi kan alle blive enige om, at plastikaffald ikke hører til i havene, hvor det skader dyrelivet og vores økosystem. Derfor er vi glade for at samarbejde med Ocean Waste Plastic, der arbejder aktivt med at fjerne plastik fra verdenshavene. 

Hvad betyder det, når et produkt bærer Ocean Waste Plastic-mærket?

Når du køber et produkt, der er mærket af Ocean Waste Plastic, er du med til at rydde op i verdenshave og floder. I samarbejde med projektet ReSea opsamler de plastik fra verdenshavene 1:1 mod emballagevægten, hver gang et nyt Ocean Waste Plastic-mærket produkt bliver produceret.

Produkter med Ocean Waste Plastic-mærket er desuden lavet med genanvendt plastik for at holde eksisterende plastik i cirkulation og minimere brugen af ny virgin plastic.

Størstedelen af alle produkter fra ZENZ Version 2.0 er mærket af Ocean Waste Plastic. Se efter OWP-logoet på produktet.

Hvad sker der med det opsamlede plastik?

ReSea-projektet samler plastik op fra have og floder nær kysten i Jakarta, Indonesien. Det opsamlede plastik sorteres og gives videre til lokale waste banks, som sender plastikken til genanvendelse.

Du kan læse mere om ReSea-projektet på deres hjemmeside her.

Hvad er emballagen på Ocean Waste Plastic-produkter lavet af?

Emballagen på produkter mærket af Ocean Waste Plastic er lavet med genbrugsplast fra forbrug og industri i vores del af verden. 

Når du bruger OWP-mærkede produkter fra ZENZ Organic Products, er du derfor med til at passe på vores planet ved at genanvende plastik, så vi sammen kan reducere produktionen af ny virgin plastic.

ZENZ har valgt Ocean Waste Plastic, fordi:

Vi mener, at skønhedsbrancen har et ansvar for at reducere brugen af ny virgin plastic samt passe bedre på verdens have og vores natur. Det kan vi blandt andet gøre ved at genanvende plastik og støtte oprydningsarbejdet i verdenshavene i samarbejde med Ocean Waste Plastic. Vi arbejder løbende på at optimere vores emballage og vi har vores eget emballage økosystem. Læs mere om det her.

Du kan læse mere om Ocean Waste Plastic her.

ZENZ ER OFFICIEL OWP+ PARTNER

Hos ZENZ ønsker vi at genbruge den plastik som allerede findes. Derfor er størstedelen af vores emballage lavet af 100% genanvendt plastik fra forbrugere og industri. 

Gennem vores samarbejde med Pack Tech og deres partner ReSea Project, der driver en dokumenteret og certificeret opsamlingsløsning, gør vi en håndgribelig og målbar forskel for at mindske mængden af plastaffald i verdenshavene. De opsamler plastik fra verdenshavene 1:1 mod vores produkters emballagevægt.  

Vi arbejder for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri og som frontløber i branchen, er vi stolte af at være officiel OWP+ Partner. Det betyder, at vi støtter udviklingen af nye teknologier, som kan gøre en stor forskel i fremtiden, hvor plastik opsamlet i verdenshavene kan omdannes til emballage.” fortæller Jørgen Skjødt, CEO. 

OWP+ er et add-on til OWP-konceptet. Med OWP+ bruger vi det opsamlede plastikafflad til at producere emballage.

OWP+ special edition

Som OWP+ Partner er vi stolte over at præsentere et helt nyt produkt i en OWP+ Special Edition.  

Vores nye Body Wash Pure no. 40 og Body Wash Blossom no. 41 er, udover en udvidelse af vores produktportefølge, også i en OWP+ Special Edition. Emballagen er lavet af 100% genanvendt plastik. 20% heraf er OWP+, et råmateriale lavet af plastikafflad opsamlet af ReSea Project fra verdenshavene. De resterende 80% er genanvendt plastik fra forbrugere (PCR).  

OWP+ Special Edition er kendetegnet ved den grå farve. Den vil være tilgængelig på 250 ml Body Wash Pure no. 40 og Body Wash Blossom no. 41.  

Med dette fremskridt påvirker vi branchen i en mere ansvarlig og positiv retning i forhold til produktion og brug af mere bæredygtig emballage.

Hvor?

I forbindelse med projektet besøgte ZENZ’ founders, Anne-Sophie og Jørgen, ReSea Project i Jakarta, Indonesien. Her fik de et indblik i processen og var med til at indsamle og sortere plastikaffald. Indonesien er et af de mest plastikforurenede lande i verden og kæmper med en af vor tids største miljømæssige udfordringer. 

Anne-Sophie og Jørgen fortæller om turen: “Der kan ske en forandring hvis vi støtter på tværs af lande, kontinenter og kulturer. At se hele processen fra opsamling af plastik fra hav og floder til sortering og genanvendelse var en fantastisk positiv oplevelse. Vi mødte også de lokale fiskere og deres familier som har fået en højere levestandard og samtidig er der blevet mindre plastik i floderne omkring dem. Det er så bekræftende, at vi kan gøre en reel forskel for både miljø og mennesker.” 

Hvordan?

OWP+ Special Edition flaskerne er lavet af HDPE og det er primært opsamlede plastikposer, der er kilden.  

Processen for OWP+:  

  • ReSea Project indsamler plastaffaldet 
  • ReSea Project sorterer plasten på deres sorteringsstation 
  • ReSea Project presser den sorterede plastik 
  • Pack Tech indsamler den pressede plastik og sørger for, at de når frem til processoren 
  • Processoren smelter plastikken og omdanner den til nye granulat  
  • Granulatet bliver nu transporteret til deres producenter, hvor det er implementeret i emballagen 

 

Vi har en forventning om, at vi i fremtiden kan øge andelen af OWP+ i emballagen. Andelen af OWP+ påvirker emballagens farve, form og anvendelse. 

Ligesom ved al vores andet emballage, så opfordrer vi alle vores kunder til at affaldssortere vores OWP+ Special Edition flasker, så de derved kan indgå i et genanvendelsesprogram af plastaffald.