SALONPRODUKTER UDVIKLET AF FRISØRER TIL FRISØRER 

NATURLIGE OG CERTIFICERET ØKOLOGISKE INGREDIENSER

PRODUCERET I DANMARK

PRODUCERET I DANMARK

Din kurv

Din kurv er tom

Se alle produkter

Et bedre liv for Hope

Et bedre liv for Hope

19-årige Hope er vokset op i en fattig familie og måtte på et tidspunkt droppe ud af skolen, fordi hendes forældre ikke havde råd til at betale hendes skolepenge. Som 16-årig stak hun af hjemmefra og flyttede ind hos sin kæreste. Hun begyndte at gå meget i byen og feste, begyndte at tage stoffer og dyrke sex for penge. På det tidspunkt var det Hopes eneste mulighed for at tjene penge, så hun kunne betale husleje, få mad og tøj på kroppen. Hope, der ellers var på p-piller, glemte det i en periode og blev gravid. 

NY FREMTID MED EGEN MOBIL FRISØRSALON

Hope fik ingen støtte fra sin kæreste, så hun flyttede tilbage til sine forældre. I dag er hun enlig mor til en etårig pige og bor stadig hjemme. Men noget tyder på, at hun går en bedre fremtid i møde: 

I radioen hørte hun om et projekt, som PlanBørnefonden står bag med støtte fra ZENZ. Projektet uddanner kvinder i forskellige håndværk, så de får mulighed for at tjene penge til at forsørge sig selv. Ud over at lære frisørhåndværk, er Hope meget engageret i andre af de aktiviteter, som PlanBørnefonden udbyder. Hun deltager f.eks. i debatter og forskellige sportsaktiviteter, og så har hun lært meget om sine rettigheder og om, hvordan hendes krop fungerer. 

I dag ejer hun en mobil frisørsalon, så hun tjener nok penge til at forsørge sig selv og sit barn. 

I en frisørsalon under åben himmel får en vordende brud ordnet sin makeup. I salonen arbejder mange unge kvinder, som har fået hjælp til at få en frisøruddannelse. De kommer alle fra fattige kår i slummen i Ugandas hovedstad, Kampala, og for mange af dem betyder det at få en uddannelse, at de ikke bliver tvunget ud i prostitution for at tjene penge. 

ZENZ støtter pigerne i Uganda - PlanBørneFonden Hope case


SAMMEN GØR VI EN FORSKEL

Mange flere piger og kvinder vil få gavn af det samarbejde, som ZENZ og PlanBørnefonden har indgået. Samarbejdet sikrer, at flere kvinder kan få iværksættertræning og lære nødvendige færdigheder til at tjene penge, eksempelvis ved at arbejde i en frisør- og skønhedssalon. Den gratis uddannelse giver de udsatte kvinder en vej ud af fattigdom. De kvinder, der deltager i projektet, får ikke kun penge til at brødføde sig selv og deres familier. Kvinderne får også undervisning i børns trivsel, ernæring og sundhed samtidig får de også hjælp til at bearbejde deres barske fortid.

Hos ZENZ arbejder vi med et løfte om altid at gøre det bedre med respekt for mennesker og planeten. Dette ansvar inkluderer at støtte partneres indsats for at fremme sundhed, ligestilling og uddannelse i verden. Vores samarbejde med PlanBørnefonden gør det muligt at gøre en forskel for dem, der virkelig har brug for det.

ZENZ støtter piger i Uganda - PlanBørnefonden samarbejde
Med projektet i Kampala støtter ZENZ FN's verdensmål for bæredygtighed #3, #4 og #5. Læs mere her.

Læs mere om vores udviklingsprojekt med PlanBørneFonden for at støtte pigerne i Uganda her og her

Previous post
Next post